F*cking Awesome Questions

Staat je vraag hier niet bij, of weet je een nog vettere vraag? Neem dan contact met ons op.


Er staat een boom scheef bij mij in de buurt, wat moet ik doen?

Als de boom in de openbare ruimte staat en levend is, maak er dan een foto van en laat ons via ons contactformulier weten waar hij staat. Wees precies, dat maakt de kans dat we raak schieten groter!

Hoe lang blijven de Boompijlen staan?

Via onze Boompijlkaart houden wij bij waar elke pijl staat en sinds wanneer. Wij controleren regelmatig alle locaties om te zien of de pijlpunten intact zijn en of de boom gezond is. Als het beter is voor de boom om de punt weg te halen, doen we dat. Zie je zelf iets opmerkelijks? Dan stellen wij het erg op prijs als je ons dit laat weten.

Wordt de groei van de bomen niet belemmerd door de pijlpunten?

Ha! Je houdt van bomen, net als wij. In het verleden hebben wij al vaker projecten gedaan met bomen zodat wij kennis hebben opgebouwd over hoe bomen groeien en onder welke omstandigheden. Hiervoor consulturen wij ook boomspecialisten. Onze bevestigingstechniek is zo ontworpen dat de vorm meebeweegt met de (groei van de) stam. Als we bevestigingspunten in de boom maken, doen we dat zo dat dit het transport van sappen in de boom niet verstoort. Wordt de pijlpunt te klein of raakt de boom in de knel, dan verwijderen we deze.

Kan een boom reizen?

Boompijlen kunnen vliegen. Maar ook onder de grond beweegt een boom zich in een uitgebreid netwerk. Via dit ‘wood wide web’ van schimmeldraden deelt hij ook voedingsstoffen met andere bomen. Raar verhaal? Kijk dan eens naar deze korte video van de BBC.